Rock 'n' Roll Ghost

my perspective on the big world of music

Craving miracles…

Publicerad 2011-10-19 10:12:23 i Music makes people come together,

Den här hösten ska man verkligen inte klaga på dåligt med nysläpp, bortsett från de tidigare tipsade skivorna (och en massa andra som jag inte ens nämnt (Fleet Foxes, Bon Iver, Patrick Wolf och snart Florence + The Machine) men som jag förhoppningsvis återkommer till) har Björk också släppt en ny skiva. Biophilia är en skiva helt i min smak, precis den Björk som jag föredrar. Hyperballad och Joga, som jag håller som två personliga favoriter sedan tidigare, kommer nog få sällskap i min favorit-Björk-låtar. Biophilia är urflippad, vacker och lite skrämmande på samma gång. Men mest är den vacker, på det där isländska sättet som bara Björk kan göra. Favoriter? (av mååånga väldigt fina låtar) Moon, Thunderbolt, Virus och Cosmogony.




The beating heart is empty of life...

Publicerad 2011-10-08 14:58:00 i Music makes people come together,

Jag är en sucker för Leslie Feist, inte nog med att hon är sådär fransk-mysterisk-kvinna-vacker (utan att vara fransk), hennes röst är fantastisk och låtarna är fraserade på ett sätt som jag verkligen önskar jag kunde göra själv. Som tidigare nämnt har hon nu släppt skivan Metals, det är ingen The Reminder (2007s bästa skiva) men den är lika välkommen för det. Låtarna som fastnat i min huvud hittills är Graveyard och The Bad In Each Other.


These days, I just walk with you...

Publicerad 2011-10-06 20:41:32 i Music makes people come together,

Ane Brun har ju släpp en ny skiva. (precis som en drös gamla favoriter också har gjort).  It All Starts With One är en ganska icke-traditionell Ane skiva, mindre singer-songwriter-trubadur-gitarr-musik och mer storslaget, dynamiskt och känsligt. Jag gillar skivan som helhelt, det är alltså en skiva som är bra när man lyssnar på hela, den sitter liksom ihop. Det går även att konstatera att Ane har blivit en riktigt duktig sångerska, hon var bra innan, men nu är hon påväg att bli/är i samma klass som Sophie Zelmani, vilket inte är dåligt alls. Favoriter? These Days (största hitpotential), Oh Love och Undertow.




Om

Min profilbild

Musikblogg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela