Rock 'n' Roll Ghost

my perspective on the big world of music

varv på varv i ett elljusspår, samla fart i flera år

Publicerad 2012-01-22 10:48:24 i Music makes people come together,

jag såg P3 Guld igår. insåg att jag lever i ett parallellt universum när det kommer till musiklyssnande om man jämfär med P3s lyssnare. ärligt visste jag kanske bara vilka hälften av alla nominerade var. med tanke på vilka grymma skivor Lykke Li och Anna Ternheim har släppt i år blev jag både besviken och chockad över vilken dålig uppskattning de får.

noterade även att Norrköpings"bandet" Den Svenska Björnstammen fick hela två priser. ett band som jag varken lyssnar på eller tilltalas av, men det är himla kul att Norrköping har lyckats börja producera mer och mer inom kategorin "pop" (med diverse prefix). och som vanligt är det ju så (när man kommer ifrån en mellanstor stad) att jag känner någon som känner någon som är med i bandet. intressant var även Krunegårds nya låt (som jag tydligen hörde live i somras) som jag faktiskt gillade. inte bara för att han sjöng om både Sandbyhov (område som kanske är mest känt för ett stort äldrevårdskomplex) och elljusspåret som jag själv "sprungit" (eller snarare gått) utan för att den faktiskt var rätt catchy.


och min årliga höjdpunkt med hela galan har tyligen försvunnit. det där sammarbetet som brukar var så himla bra. helt borta. så lite nostalgi är väl på plats.


Lykke Li, Kleerup & Royn - Little Bit, Until We Bleed & With Every Heartbeat
Markus Krunegård - Everybody Hurts

and the side of me that is kind...

Publicerad 2012-01-17 10:21:34 i Music makes people come together,


Jag har tidigare nämnt att jag älskar la blogoteque. den här videon är helt i samma anda och inte nog med det är låtarna (speciellt den sista) är grymma och filmen sådär härligt indie, råkar hjärnan bakom musiken (och gitarren och sång) var min ytterst begåvade vän Jorge. åh, va jag hoppas att han blir något stort. snart.


The Awkward Family - Final Video Session


I leaned on the wall and the wall leaned away...

Publicerad 2012-01-11 16:28:56 i Music makes people come together,

snart fyra år senare och den är fortfarande bäst. hur än konstigt det än må vara så är The National kanske det viktigaste bandet i mitt liv. inget annat bands eller artists musik har varit så närvarande i mitt liv i både upp och ned gångar. och så viktig. och hur många fantastiska låtar de än må göra, så är Slow Show alltid nummer ett.


"you know I dreamed about you
for twenty-nine years before I saw you"

The National - Slow Show

Om

Min profilbild

Musikblogg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela